Dec 19, 2008

HISTERIA KAH?


Semalam, ari Khamis an...
So me wit fwens g tgk citer Histeria directed by Jmes lee tuh..ala, yg pengarah muvie indie tuh..
Somangek korang tau, rabu malam dah booked siap2. Sbb semalam first day tayangan.

Abes je class immunology n sero, kitorang gerak KLCC. Dah booked ticket for the six of us. But adik laki ak sowang nih nak ikut laks tetiba. Then pakai redah je, seb bek dpt gak one seat for him. Mmg giler ar, me wit fwens smpai je TGV, ngk Histeria at 3.00 pm udah FULL. Wah, seb baik dekh sudah dibooking..

Ak tak tahan dow lam panggung tuh, Niena, Fit, Anis pantang tokojuik je, jerit. Tgk aku, lek, cool serta macho je tgk citer antu. Tp time tgk citer Sumpah Pocong di Sekolah dulu, si macho nih sampai tercampak enset time lam panggung dek tokojuik. Ekekeke. Tp sumpah la mmg seram citer Sumpah pocong tuh.

berbalik pada Histeria, keseluruhan bg aku citer dia tak la seram mana. Tema yg sesuai, ngeri, kelakar dan sedih. But effort yg ditunjukkn pengarah mmg nmpak la. Tgk ar make-up mayat2 tuh, kengerian ak. Tp ak suke sgt nengok citer ni sbb ada Scha tu bakon. Dia kan selamba kodok, kelakar. Dalam citer ni pun dia selamba kodok ngan klaka. Sengal jek dia weyh.Tp part sedih pun ada. Main focus ttg persahabatan la. Tp ak ske lawak2 lam citer nih, jujur je sume. ekekeke. Liyana Jasmay improved la lam citer nih. Lagipun watak dier mencabar kan. Tp ak nengok si Yana tuh macam kurang menghayati watak sket. Ala, Yana yang director Selamat Pagi Cinta tuh..dia cam bese2 je lam citer nih. Yela mungkin dia geli sgt kot nak bwk watak lesbo lam citer nih. Ehehe. Mak pun ngeri nok...part Scha ngan Yana nak kiss. Mak mcm nak muntah tau. Seb baik ngan camera trick sket. Kalo real mak muntah lam popcorn k. Jadi popcorn berkuah.

Lepas tgk muvie tuh aku n the geng wat sesi menggiler kat tmn klcc. Dan aku rasa kitowang kot yang sebenarnye histeria semalam. ekekeke. Yang ni next posting k. Nih poster Histeria dr Budiey.com

10 comments:

@LiYaNNuaR said...

hmmm.... taktau bila nak tgk... rasa cam takot aje... huhuhu... so, berapa bintang nih???

Nad Eusoff said...

ALIYANNUAR- tahi bintang kot..ekekeke
dalam 3.8 out of 5 kot..

S Y A M I R A said...

takot nengok pic dr cite tuh..
bwu tngk pic ..
blom agy cite full die..
huhuhu..

Cakap Kosong said...

tunggu raya taun depanlah kot......mesti tem tuh dah tayang kat tv! muahahaahahaaaa

chotz said...

musti tgk ni.. aku adalah peminat liyana jasmay... hidup KAMI!!!

pemikir lapuk said...

..emmmmm mnarik

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

aku takut tgk cerita macam ni..takut histeria jangkit dan aku meracau lam panggung . ha ha ha

myra :) said...

wahhh, eh tgk nie
hehe, sure gelak2 pas tgk

cokolat said...

best ke? tgk mcm best ekkk???

Wawa_Nadwa said...

cite nih takde la seram mane pon.
cume ade jgk SIN yg buat kite nk tutup mata.
sbb hntu dia same je.
tapi satu percubaan yg MENARIK!!

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar