Dec 28, 2008

HILANG BENDA INI

Hai...tak tau ar nak merungut ke ape..
Nak membebel pun macam buleh dpt je menda yang ilang nih..

Hp Sony Ericsson K850i sudah dirampok org yg bebal.
Kejadian berlaku di Jusco Wangsa Maju..
Tem tuh sy baru jek pas call emak, dr lorong2 supermarket tuh, then terus ke kedai roti.
Smpai je kat kedai roti sy kuarkan purse, at the same time raba poket nak rasa phone.
Tgk2 phone dah tak ada
Saya rasa org sudah seluk sy punya poket.Then saya call enset sy tuh gune hp Nadia my besties berkali kali kali kali kali kali smpai tak terkali,
ada bunyik tut tut.
then dalam nak dekat pukul 6 ptg lepas dah puas mencarik, sy call lagik hp sy telah di oppkan oleh si BABI.
So nampaknye BABI tuh sangap nak enset org. Bli ar sediwi, men curiks lak.

Tp gap dia dalam setengah jam jugak lah si BABI amik masa nak oppkan enset sy.
Sbb enset sy agak tricky nak di unlockan.
Tp BABI tetap BABI.
Sy chenta itu phone.
Berfikiran utk beli semula sebijik macam itu.

TAK SEMPAT TAU NAK SAMBUT ANNIVERSARY NGN HP TUH. SY BLI JANUARI TAUN NI. UHUHU

My SE tuh i lyke sbb dia saibershot, tgkap gamba besh. Masa first beli rm1580.
Tp sonang jek kan si BABI curik.
BABI, ko curik ar, ak dah mandrem hp tuh, nnti ko berak2 air nnt. Ekekeke
Tp dah ko BABI kan suka mencurik, sok keturunan ko sume cam ko.
Dilaknat Allah.Dah lah, nnt nak g amik sim card kat Maju Junction.
Biler nak g ek? Malehnye..nak g sane for the 2nd time!

Tp report dah di buat kepada pihak Jusco. Tp toksah dok berangan nak dpt balik la kan.
Sbb BABI mane reti nak buat baik, pulangkan balik.
Dasar BABI.

Ada sesepa mau belanja saya bli itu phone balik?
Adui, ingek nak bli DSLR..saje jek kan BABI curik hp aku?
Adoi...

Oh abah tidak tau hp sy ilang..
Ehehehe..
Abah mlm ni bukak tenet jangan g blog adik k?
XOXO

Yang Bonar, Nad anak pakcek Usop ^-^

19 comments:

Diana-k said...

babi zaman skarang bijak2 eh..... selain menyebarkan penyakit..leh curik hp org yerk...

sabo jer laa dik nonnnnn.... ko angkut phone skali dgn DSLR tuh haaaa....cakap ngan ur dad...azam tahun baru tanak ilang 2 benda ni..bleh?? muuuehehehehe

cendawanintim said...

ilang enpon jugak erk...sama ar kita....

sabo dik..saboooooorrrrrr..

Pink Mama said...

sabar jerlah Dik. Dalam poket pun depa seluk gak ekk...

Nad Eusoff said...

DIANA-K- angkut skali tu yang semput kak..
ntah saya ke abah yang semput..
ekekeke
azam taun baru...MEMERANGI BABI kot..
ekekeke

CENDAWANINTIM- lorh..yeke..kesian kiter..ehehe
jom sabar same2

PINK MAMA- memang kak...kawan saya dulu naik rapid kl pun kena seluk poket gak..
hp ilang, not 50 ilang..
lagilah teruks

jot said...

memang selalu je jadi macam tuh...
dalam bus,kat kedai kopi juga..
aku jugha hilang enset..
tapi sebab aku manusia clumsy
aku let go je..
sampai sekarang aku tade enset..
agak2 dekat setaun kot..
ko sabar oke,nanti beli enset baru..
kalo baek hati belikan aku sekali..

hmm~

Nad Eusoff said...

JOT- enchek heri, adalah lebih AFDHAL jika anda yang membelanja sy..
andakan sudah bekerja..
ekekekeke
suka an org curik2 nih..
panas betol la

Cakap Kosong said...

nokkkkkkkkk...tuh tandenyer ko kena beli hp setiap bulan january!

punkstereo said...

Salam,
Sian dia ilang phone. Mcmnilah, kalau nak beli DSLR, tak yah beli phone yg mega-pixelnya mencecah tinggi. Sure phone tu mahal kan? Beli je yg se-adanya. Boleh buat apa yg sepatutnya dia buat. Menalipon dan SMS ek? Untuk amik gambo, pakai DSLR la kan. =)

Nad Eusoff said...

PUNKSTEREO- thnks..mmg i dah pikir macam tuh..sbb focus now nak rembat DSLR..alih2 kena ubah sket ke hp..
mybe gona buy yg cheap one lah...
then baru ley bli dslr

Nad Eusoff said...

CAKAP KOSONG- ekekeke...nih nak nynyi lagu Glenn nih..ekekeke

cokolat said...

laaa... mmg babilah pencurik tu..!!! kat jj, wm ek? takpe takde rezeki...
tapi ni musim org ilang henpon ke ni? huhu... jgn sedih2 lagi... meh kita doakan pencurik babi tu eksiden kena gelek lori!

Nad Eusoff said...

COKOLAT- AMIN! Jom aminkan ramai2..
memang berbulu sy kak ngan si babi tuh..
Sy memang doakan hukuman paling berat ditimpa ke atas dia..
kat dunia ngan akhirat..
bia sedor sket..

farah amoi said...

nad,
babi la ni hebat noooo
pakai cybershot tuuuuu...

sabaq...sabaq...
dpt bonus nanti

beli lain nooooo...

erkkk !
student ade bonus ke??

ita.itu said...

astaga..mahal hp tuh..jahat la drg ni..x de keja kan..sabo dik..beli hp br ek

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

panjang tangan BABI tu ya?...macam mana hang tak sedar?..

chotz said...

sian ko nad.. br td aku gi JJ Wangsa Maju.. seb bek BABI tu takdok.. kalu x maybe aku pon jadik mangsa.. eei, kalu dpt tangkap BABI tu, WAJIB chencang dia punya genitals... pastu kasik anjing makan..

muhd epy said...

oh my god..
hilang..
wa!!
klo ak jmpe c babi tu
ak pijak2 kple dy..

tigrismalaya said...

sian nad...

pencurik nie mmg wajar kena hukum hudud...

sabar jer laa

Nad Eusoff said...

geram masih terasa
tp takpelah dah cool sikit
lagipun patah tumbuh hilang berganti
tp duit yg dah terbang takkan pulang kembali..
ekekeke

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar