Dec 4, 2008

AT THE PARK

Apela mimpi ak nak update menda yg dah terketinggalan zaman ni.
Nih citer hari Ahad lepas...actually my sis called. Dia cakap anak dia si Awisy tuh rindu sgt nak dtg umah nenek.

'ibu, awisy nak dtg umah nenek roboh'..ekekeke roboh means renovate k..itu yg pandai disebutnye..

Then i told him la, umah nenekkan roboh, mane buleh Awisy datang..
Then sbb kesiankn dak tu dan abgnye dan adiknye juge, my mom nak bwk la dema main2 kat padang dkt ngn umah dorang.
So ptg tuh gerak la we all ke sri gombak.

Then terus pick em up, then gerak taman rekreasi kat situ.Me and si Kecik. My mom and Kecik.
Since Kecik ni kecik lagi, dia tak buleh la main ngn abang2 dia. So ape yg bley dia buat hanyalah merangkak kulu kilir atas meja.Sementara tuh yg abg2 twin dier ngah sonot bagai nak gile main walaupun gelongsor tuh patah sket tang ujungnye. Selamba kodok je si Abang komen, eee, dah patah...
Ekekeke

Masa tuh ada la 2 pengantin dok wat photoshoot kat park tuh. Masa pengantin tuh lalu seblah we all, selamba kodok je Si Awisy lak tanya kuat2..

'eh ape ada perantin' ekekeke
Maksudnye, kenapa ada perantin. Maafler saya tak ajar lagi anak buah sy guna Bahasa Melayu yg betul. Tatabahasa pun salah kn. 'Perantin' lak stands for pengantin. Nih gelagat Abang n Awisy.Awisy mendarat di gelongsor patah.
Abang nak tunjuk skill naik kot depan. Tamau ikut tangga tuh.Nih ikut tangga plak.Abang berlari riang.

Apepun bicep ak sakit hoke sebab mendukung si Kecik. Bapak berat dak tuh. Semangat betul. Haiyoh geramnye..rindoo ama dia!gamba lama Kecik masa pas mam big apple. Adoi rindunye...

5 comments:

Cakap Kosong said...

wah! nok........ko dah ader ciri2 sorang ibu mithali ok, practice make perfect nokkkkkkkkkkkkkkk

farah amoi said...

nad...huhh...3 hero nye
mau gegak gempita yea
awisy tu nama nye darwisY ke ?

putih melepak si kecik tu


nad,
salam aidil Adha yea


akak dah change my Blog url tau.
my new one is : f-ara-h

Nad Eusoff said...

CAKAP KOSONG- ye ke..ciri2 ibu tiri ade la kak..hehe

FARAH AMOI- yup, namenye darwisy..same nama hd akak..hehe

buYut Gurl said...

bahaya la main kt gelongsor patah..
kang snkut plak mintot budak2 tu kang

myra :) said...

si kecik tue sangat comel laaa,
geram!!!

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar