Nov 19, 2008

ZAMAN2 AZROI TAUN LEPAS

Actually ak tak ada citer nak update. Tp since kak syg Farah Amoi telah menyruh daku supaya rajin update, so ak me'rajin'kan diri utk put an entry here. (walaupun sebnanye tgn ak yg gatai nak update) ngahahah

Semalam bestfwen ku si Julie, smsed me ckp yg dia nak balik KL dah sbb UITM kn da cuteeee...
So pagi tadi dia gerak KL. Ntah dah malam2 gni, sambil cari info nak buat asgt Gen Bio, ak terbukak folder lame2. Ada gamba zaman2 azroi ak. Nak kata lama tak lama lah. Tp taun lepas gak la kan. Time sy maseh di ting. 5 bestari dan berumur 17 tahun, tahun jagung.Those are gamba projek ak dan kawan2 (julie, ecah) masa menyertai Pertandingan Reka Cipta kat skool. Masa nih dah la bape bulan nak SPM dah, tp kitorang buleh bersuka-ria masuk comp. ni..muahahah

Sebenarnye kitorang takut gile sbb kitorang ni not very artistic la kan. Ada yg buat design catapult, ada yg wat design playground, tp kitorang wat design umah. Ak ngn Julie mule2 dah nak putus harapan dah. Benda nih ada masa 2 hari utk disiapkan. N on the third day, baru letak kat pameran kat dewan.

Oh surprisingly we've won the first prize! Bertemakan Beach House (oh bitch house ka julie?) hehe..kitorang dah menang ngn hidung kembangnye.Oh ye, yg tgh itu saye...di zaman2 kechubbyan tahap Big Momma kn..ngahaha..ha gelak2..muntah pun boleh...ak rejam kang...ngahaha
Tp kembang seh...kembang tau...kembang idung ak sbb menang. Ye la korunk sume tak tau jerih perih masa siapkn projek nih. Byk dugaan tau (kan Julie?). Tp tgk, kalo dah dasar laot, eh dasar power, mesti menang punye..ngahaha riak tahap mr bean.

Barang2 yg diprovidekan hnyalah kayu kayan dan hot glue gun dan sekeping dua besi je..yg kertas2 warne sume bawak sindri tau.


ADOI! HOW I MISSED ZAMAN NAKAL CAMNIH!!!

p.s: Ecah, mane kaw? Kaw dah lost contact ngn kitorang taw

18 comments:

bungaditepijalan said...

wahhhhhhhhhh.
boleh wat umah nie.
:)

shafa said...

biar aku comment plak...memang kemas umah tu, xnampak beserabut. memang layak dapat No. 1. Sila belanja yer...heheheee..larikkkkssss

farah amoi said...

ohooo..mendengar betul adik ku ini...

hapdet ler...kalau x hapdet...x syioook ler...

kang dah muncul zaman azroy plak...

hohooo..wat model umah ni...
model je ker..?
xde konsep pa pe ker...
camne leh menang ni..
tu pool ke...lopak tu...?
tuh kalau letak pakcik yg mancing ikan...lagi kewl...

Cyberwira said...

cantiknyer rumah tu..nak duduk dlm tu leh?

tigrismalaya said...

chantekkk uma...nie bole design ngan bertukang uma sendiri kelak..

z@md0tc0m ^^ said...

kalo xguna rumah tu boleh buat lubang kat atas tu..transform jd tabung ^^ hehe
btw cantek rumah tuh ^^


p/s: nak beli rumah ^^

chuckiesd said...

Wah..ader talent jadi arkitek ni..design pun ok..nampak kemas and elegan..

antalya said...

cantik

Pink Mama said...

wahhh...ada bakat jadi architect :)

nuaeman said...

Waa cantek dan kemas rumah tu..

Boleh buat kat pakcik satu.. :)

Julicious™ said...

I've got several things to say :

1. Rambut aku kat pic last tuh xbleh blah..haha..well,bak kte kaw zaman azroy kn?? kn??

2. Kemana pergi ek model umah tu? Dgn ecah2 skali hilang..huhu..kte kne wat iklan kot Nad..Iklan 'Di Mana Ecah ?' ala2 mcm ' Di Mana Sharlinie? ' tuh..
(Ntah idop lg ke x ecah tu..XD)

3. I miss all the of the time we had together-gether..

Nad Eusoff said...

BUNGADITEPIJALAN- buleh, buleh..fulus jek takde

SHAFA- banje ape ek? sekerim leh?

FARAH AMOI- model je ckup ar kak..nak wat tol2 duit takde..ngahngah

CYBERWIRA- agak kebocoran la rumah tu if abg duduk dlm..wahkakak

TIGRISMALAYA-bertukang? pegang paku pun ketar..wahahah

ZAMDOTCOM- pergh wat tabung pulak..masalahnye menda tuh dah jadi harta skool..hikhik

CHUCKIESD- arikitek..oh jgnlah..nnt byk design terlampau kang..sy ni sesuatu sket..ngahaha

ANTALYA- maceh...

PINKMAMA- harus tuka course nih..hikhik..mau kena rejam ngn mak..hakhak

NUAEMAN- buleh2 yg menan punye

JULICIOUSS- model umah ni sekolah buat rete plak kan jul? kejam tol..penat2 dua hari bertukang..ngahaha habis kasar jari mak nokkk

mane ecah? ak pelik tul ar..jom ar wat iklan

cokolat said...

nakal yerrr??? nakal yer ko dekkk...!!!

buYut Gurl said...

alamak dik...saspek sama lu la...
terer ek buat bnda2 mcm ni..

pemikir lapuk said...

comel....mudahan akan jadi kenyataan hehehehe

Nad Eusoff said...

COKOLAT- abes aku..kak cokolat nak pukui..larikkksss

BUYUT GURL- acecey..nih secara tak sengaje je dpt idea centu..mmg Tuhan tlg lah time tuh

PEMIKIR LAPUK-mudah-mudahan..tp fulusnye nggk ada dong..ngahaha

cendawanintim said...

kretipnyer kamu!!

AlexAlabasta said...

Nice house! Haha... Dahla menang first, tahniah~

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar