Nov 1, 2008

PISANG SENGALITIS

Hari pisang. haha..
Minggu lepas i went to rumah terbuka. Kira last open house b4 habis raya ler.
I've planned to pakai baju ijau pisang peberet tu. Then lepas dah bersiap, i turun kat hall rumah. Then my mom menyusul. Dia pakai ijau juga.
Tak lama lepas tuh, my anak buah sedara dtg umah i, dlm keadaan lengkap berbaju kurung. Dia kata dia dari umah kawannya. And bila dia balik umah mak dia tak ada. Dats y dia singgah umah ak memandangkn umahnye setaman ngn ak.
Pastu pegi umah nenek kat gombak to pick her up la bcoz she wants to follow.
And u knoe what, my grandma pun pakai baju kurung ijau ngn tudung ijau. :D
Aku senyum lebar la, bcoz dah macam kumpulan marhaban dah we all nih.
Seat belakang, ak, my anak buah sedare (puteri) ngn nenek.
Depan mak ku yg ijau dan abah....tak mengikut tema. Hakhak. Abah pakai tshirt je, laki kan sonang. Kaler itam ke hapa. Aku
Mak
Puteri Heidi

Open haus kat Merbau Sempak. My Ucu n family saing sekali pergi. And anaknye si Maryam, the only girl tu pun pakai ijau. Sabar je la.
Hakhak. Maryam

dan.....masa makan, oh of course ak taknak snappy gamba food lagi dah..mau coti kejap. Yg pentingnya kami dihidang dgn air ini.....still...green....Hiks, memang memisangkan diri pada hari itu. Nenek ak pun dah perli2..pesal la kitorang pakai ijau reramai cenni..nasib baik tuan umah tak ckp kitorang ni jemputan kumpulan marhaban kampung. Adoi la.

Habis tuh, dah hari pisang.......tak reti reti lagi ke???

17 comments:

Cakap Kosong said...

kadang2 perkara tuh memang terjadi.........tu yang rasa nak balik cept jer tuh.

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

lega demam terus teringat pisang..ha ha ha.




exam ok?.

Nad Eusoff said...

CAKAP KOSONG- heheh..

CIKGOODEN- baru kuiz jer, tuh pun dah mencanak udang..
exam is on 8,9 and 15th nov..seram lor

Pink Mama said...

Tak apalah, go green day...save the earth ...hehehe...korang kempen percuma ler :P

chronicles of angelzz said...

wahh my peberet kaler tu uollss ...

Julicious™ said...

Pisang??

pemikir lapuk said...

apa nak kata...hri hijau..hari alam semulajadi lah tu....hahahahahah

ita.itu said...

haha..ko ni ada2 la..tajuk nye pun dah gelak akak

tigrismalaya said...

cantik terletak jer kaler ijo ngan nad..sila pose bersama yg lain, katak pisang cthnyer?? lalalala...

Cyberwira said...

dan jgn lupa pos gedik santai kat "pisang awak" pulak. Ni bukan lucah yer.. nama pisang je.

Mummy Cool said...

yang.. patutnya reramai yang berbaju hijau tu ambil gambar kat pokok pisang kat sebalah tu... baru cun.. hehehehehe.. mummy gurau je..

Wawa_Nadwa said...

uit.
dak nakal.
anda telag ditag oleh sy.
sila la rajin2 kan diri buat yeerrr..
hehhe!

z@md0tc0m ^^ said...

pisang emas dibawa belayar,
masak sebiji diatas peti,
hutang emas boleh dibayar,
hutang budi dibawa mati

sebab bila tengok pisang je teringat pantun pisang emas ^^



p/s: dah lama tak makan pengat pisang kak timah simpang empat.. ^^

buYut Gurl said...

duta pisang hijau la ko ni dik..
harus tukar blog warna ijau skang!!!

chuckiesd said...

wahh hijau sumer yer...meriah sungguh walaupun gi umah terbuka sahaja kan..

cokolat said...

pisang ni banyak vitaminnnnnn

Diana-k said...

uilk ader gi eh open house time cenggini...tok deepavali ke ape..ekeke

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar