Oct 23, 2008

TAK NAK LETAK GAMBA ITU

Okeh, beberape ari lepas i went beraya kat Kuala Kubu Baru. Umah my nenek sedare. Actually ak panggil my nenek sedare ni 'nenek nangis'. Hahah mati ar mom ngn my nenek marah. Hiks..
Bukan ape, tuan empunya rumah ni namenye Nek Limah, tp kerana dia amatlah suka menangis so dari kecik ak pangge nenek nangis. hikhik

Nek limah nih, bila dia salam org, peluk org ataupun berburak skit2 and bile tersentuh bab dia kecik2 dulu ke, nostalgia dia ke, sure menitik airmata dia punya. Ingat time salam nak balik hari tuh, dia peluk ak, com ak (comolot okeh) dia nangis. Sume family ak dah tau dah yg nek limah ni suka nagis..tp nek limah nih baik giler tau. Dtg umah dia mesti mam sodap punye. Layanan first klass. Anak menantu sume baik hoke. Mam kat umah dia sodap okeh..(tp ak takut ar nak letak gamba mam agi, ramai dah feeling loya ngk entry ak..hahah). So dis time, food is not allowed! Hanya gambaran alam ciptaan Tuhan. Kuang kuang (haku feeling ngeri nak letak gamba mam...alamaklum ler dicop kuat melantak, kuikui)

Nih kat sekitar umah nek Limah. Dekat hutan hoke. Sedap mata memandang. Ijau jek..bukan cam kat kolej tuh..lori bas keta, keta bas lori motor, bas bas bas, lenseng, metro, motor berderet..hahahEntah bangsal ape itu..tp stor nek limah kot. Ak amatlah suka kehijauan okeh. Sebnanye dekat 20++ gamba pokok ak amek. Sampai abah ak gelak ngk ak. 'adik buat ape nih?' ada ke pak ak tnya cenggitu.Nih hutan sebla umah nek Limah..seram gak tgk..kot2 ada alam bunian kat situ..hikhik macam ar bunian nak ak..bunian kan ske culik laki..(kalo dia amek ak, ak speku bunian tuh lesbo ler)
Sinun ada sungai kecik hoke..(eh anak sungai ler, bkn sungai kecik)Hah, pokok yg harus disnappy.. pokok PISANG! ha, suke la kengkawan ak, ak amek pokok berdaulat ak nih..(refer entry yg lalu yer) Ak snap dis dari dlm kawasan umah je keh, tak berani kuar. Selipar abah sgt besar hoke. Hikhik.Agak2..rashid sibir berkenan tak kat pondok buruk nih? ^-^Last pic...podok buruk dan sungai kecik.Gamba pokok yang lain tak perlu lah yer..kang ak letak kang, ramai lak yg nak meneka nama sentifik nye..jahanam istilah sains kang..bior le ak simpan wat kenangan lam lappy ni..

SEE, TAK ADA GAMBA MAKANAN KAN?? HEHEH

8 comments:

Cyberwira said...

biasalah tu Nad.. kalau dah org yg sensitif kita kena terima jelah kan.. hehehe.. semua tu nostalgia yg tak mungkin nad lupakan..bagus tu.

Pink Mama said...

wahhh...papparazzi ambik gambar pokok-pokok pulak ya. Tapi Akak still suka tengok gambo makanan ... :P

ladyell said...

gud2....kaler ijo seswei utk eksesais mate....

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

Ya..betul la.takde gambo tuh.. he he he

scene ni kalu buat balck n white..fuh nostalgia habih..

buYut Gurl said...

mmg ko ni suka pisang ke dik???
beria ambik gmbar pokok tu..bj kurung pun wrna daun pisang..
best la tgk kg, sedap mata ni ha..
ko tgk bas, moto,akak ni ha, tiap2 ari mendongak smapi nk terkehel leher, bangunan xde ade yg rendah..
bosannya!!!

z@md0tc0m ^^ said...

Pondok tu Rashid Sibir mungkin tak berminat kot..tp kalo Mamat Khalid mungkin berminat nak buat sambungan Zombie Kuala Kubu Baru pulak ke..

tengok kehijauan mcm nih rasa terimbau kembali nostalgia lama dizaman kanak-kanak aku.. ^_^!


p/s: aku budak kampung...

Cakap Kosong said...

kebanyakan orang tua...memang camtuh.

ladyell said...

nad,amik award kt blog akak dik...

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar