Oct 4, 2008

CERPEN TIGA HARI PUNYE RAYE

Acara wajib pada first day rayo adalah ke rumah nenek di Gombak. Di situ sume sedara mare akan berkumpul sampai lewat ptg..
Then lopeh magrib ke rumah my makchek(adik my mom) kat Keramat AU..Org raya mam ketupat rendang..
Tp malam tu ada lah ketupat rendang nye..
Tp kami sumer dijamu Dunkin Donuts oleh my makchek pakchek..
Berkoyan-koyan donut..sampai last2 yang tak laku dah dibuek main dek budak2..

Raya kedua ke umah my makchek ag(but this time akak my mom) kat Ulu Klang. Nun kat ZooView...
Mam memcam makanan..siap ada birthday cake lagi..
Wah sempurna dekh..

Rayo ketigo g umah my Atok Andak kat Bandar Seri Putra..Bangi..
Ala yang dekat KUIS tuh..
Ha..tp kali ni anak menantunye takdok..
so my nenek and atok andak je ado.
Tp makanan marvellous! Haruslah kan...Pak ak siap try kusi urut Ogawa Smart10 kat hall umah atok nendak aku nih..tgk muka Enchek Usop ni..layan jek..
And we all bantai layan dvd Hulk!Aku pun try gak kusi urut tu..saket engko menda tu nombok badan kaki aku..Tapi sodap..mcm minah Thai yang urut...
Tok ndak ak kate menantu die beli doblas riban..
Ouh patutlah kan berdessssuuppp je menda tu libas blakang ak sampai nak terkentut jadinye..hakhak

Sambil si Atoknye ( bapak aku) dok nerai Ogawa, cucunya duk kerumun Osim!
Berebut dorang nak nek menda U-robic ni..Tapi Asu nya tetap gigih berebut dapat naik gak..
Wahahah..
Kuasa veto Asu lah katakan...Siyesly just so-so je menda nih..tp bile smpai level 4 tuh nak tercampak juo lah ak kan...
Seb bek ak tekan2 lagi men2 area level 1 and 2 je..
Kalo tak tercabut dekh punggung ku dari pinggang!

Tp i recommend Ogawa tu jugak. Dah murah dah skunk. Tak ar doblas riban ag...
Oklah..cukup dulu wat entry nih...nih nak pikio esok nak rayo mano lak..
Chiao!

Scroll down utk lewati previous entry ya. Muah2x

10 comments:

Shukri said...

i ada gak pakcik duk kt bandar seri putra tu..
x salah i uma banglo yg sebijik-sebijik tue..
ahahaha..

gombak tu fasa berapa??
eheheh

wah,
kerusi ogawa ek..
layan..
a
ahahahahhaha

cendawanintim said...

wahhhhhh dijamu ngan dunkin donut tuh, sangat moden gitu...

sangat meriah ler suasana hari raya...

Cakap Kosong said...

gigih ko yer buat entry raya , 3 hari skali harung

buYut Gurl said...

n3 ni mcm hikayat seribu mlm plak..maraton 3 ari nya raya..
mahal we ogawa tu..12K, botak kepala nk beli

Julicious™ said...

Huhuw..bestnye kaw dok jengjalan ksane kmari..
Huw..aku ni dok umah aje..Busan dekh..
Erm...ari ahad nk blik Perlis da..
Huwaa...nk raye kat KL gak!

jot said...

sila
anda beraya dengan cukup meriah...
wah!dunkin donut...
rare raya kamu...

Nad Eusoff said...

SHUKRI- gmbak kat kg puah aje..
CENDAWANINTIM- huhu...itula pasal
CAKAP KOSONG- gigih tak gigih jgk la..buhsan punya pasal..
BUYUT GURL- sis botak pale ye? sy kalo bli tinggal suar dlm je la..huhu
JULICIOUSS- itula jul, kaw tak snetuh lagi KL nieh! tak sah tau raye kaw..huhu
JOT- sekali-skale rare style la pulok!

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

gumbira betul kau yer...he he he.

aku berkenan betul kat Osim tu.cdg nak tangkap satu aaaa...

IBU KUMBANG said...

seb baik nak balik umah lagik... kalu mogok dia x nak balik umah sbb syiok sgt guna bende tu, naya!

Nad Eusoff said...

CIKGOODEN- tangkap je sis?? tak bayor?? hahak..guro2

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar