Oct 10, 2008

AKU SENTAP



Ekceli....gegambo ni i took mase cuti rayer ciner yang lalu..
Alkisahnye, maka seorang budak ini amatlah sentapnye kerana raya baru2 ni dio tak dapek balik ke kampung halamannya..
Walaupun dah dokek 10-11 ari dah rayo, hatinya masih memikirkan tentang kmpungnye.
Maka diupload le gamba kekampungan Sg. Pinang, Balik Pulau ini ke blog ini.
Lawo tak kampung ak?
Ak rindu penang weyh...

Raya nih tak balik sbb raya kat kl jek, nenek belah mak mmg stay Kampung Puah, Gombak (kampung la jugak tuh).
Sejak arwah tok(nenek belah abah) meninggal masa 2003, kitorang mmg balik penang ikut suka hati kitorang je...
kalo masa arwah tok ade, mmg setiap kali raya sure balik punye..
tp since 2003, tok dah tak ada, kitorang balik biler2 je..tak specific cam raye ke, raya aji ke..
Contohnye rayer cine lepas, kitorang balik penang..
Yang raye melayu nih tak blik pulak!
Adoh..

Kat kmpg tu even tok dah tak de, tp pak ngah, mak lang, wa, sepupu sepapat ramai lagik..
tp mak cakap, org tua dah tak ada tak best sgt balik..
uhuh..betul juge..
Tapi ak menyentap gak...sentap..dan sentaps..
tp raye KL pun best gilerx jugak..still masyuk wet raye..
K la, another shots i've took time Raya Cina yang lepas..Tp ape2 pun, budak yang dok menyentap ni still meneruskan misinya mengutip duit rayer di sana sini di area KL ni..
akhir kata, Penang, kaw selamat nokk..
kalo tak ak dah mengutip wet rayer di sane pulokk...

Akhir skali..inilah gamba si budak ni menyentap!

19 comments:

cokolat said...

uishhh... naperlah ko tak ikot je kak jah balek penang hari tuh nok? leh ko memain dengan cem kat seat blkg... hehe..

sama kita nok.. utara mari nooo!!!

Nad Eusoff said...

PUAN COKOLAT- ler..utare juge kak cokolat nih yer..
takpe lah nokk
hidop utara!

buYut Gurl said...

ayyo adik..sentap ye..
nmpaknya, kene la cari husband org penang..
kompom tiap kali raya blk sana!!

shafa said...

aiii...akak pn blk penang raya bebaru...
menjelajah utara raya kali nih..

Nad Eusoff said...

BUYUT GURL- yek? tp bakal asben org selatan gitu..hikhik..cewah..

SHAFA-len kali ikut akaks ler..hiks..
minyak pree..
wahahah
guro2 ye kak

farah amoi said...

mak aii
dah de bakal husband ke?

lor...balikpulau je?
rugi ooo...x dapet balik

jom ler balik penang
akak kat prai ni je
kat area pacific mall ni

Cyberwira said...

Ya rabbi.. cantiknyer pemandangan..secanttik orgnyer gak.. hikk..

Nad Eusoff said...

FARAH AMOI- oh, akak kat prai ke? tak la jaowh mane..ha, nih byk yg buleh tumpang ni...kak shafa, kak jah, kak farah..hiks! buat giler je ak ni..

CYBERWIRA- cantikkan view dier? tuh baru pakai camera korok tuh..kalo pakai dslr lagi lah cantik jadinye..hiks

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak..
sleamat hari raya...
tul..cantik pemandangan tuh...

pemikir lapuk said...

walaupn ke penjuru mana kita pergidl dunia ni...tiada tmpat yg paling indah dari kg kita

jot said...

sangat best oke gamba2 tu...
seperti mau makan dunkin donut sambel jalan2 riang disana!

hahaha ~

ala! Penang sangat seronok oke!
best2 jejalan!

IBU KUMBANG said...

betul tu, kalau kat kmpg dah takde org tua, bleh nangis weiii.. sunyi... aku ingat dah tua nak duduk kmpg la... jadi tukang tunggu adik badik datang beraya.. hehehe

duniAneka said...

assalammualaikum salam lebaran.
ciannyer sama lah cam saya bilaa nenek dh meninggal sunyi jer kampung teringat kngn ngan nenek.huhuhuhuh

ita.itu said...

hehe.kalo sentap kan..baik ko bergambar ngan lembu tu dik..sure ilang sentap ko..hehe

Cakap Kosong said...

janganlah sentap2....sekarang ni masih raya lagi...boleh balik kampung lagi utk sambut raya.

MEDICAL LABORATORY TECHNOLOGY said...

Wow..Nice Scenery.. For More Information on Medical Lab Technology please visit http://www.medlabsc.blogspot.com/

Nad Eusoff said...

IBU KUMBANG- sis anak sulong yer..
tkper, mane taw nad pulak yg dtg melawat nanti..hik..duit raya mesti ada taw..haha

DUNIANEKA- trimas menyinggah..tp betul sedih yer..hurm..

ITA.ITU- sis, jgn kutuk lembu tu..all of em are my fellow frens taw..
hakhak..gurau2

CAKAP KOSONG- itulah kalau ada masa mmg nak balik..huhu

MEDLABTECH- thnks..will pay a visit...

Pink Mama said...

eehh..eh...MIL Akak pun duduk Kg Puah, Gombak. Itu ler kampung anak2 Akak :)

Nad Eusoff said...

PINK MAMA- ye ke sis?? ai sekampung ler yer..

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar