Oct 13, 2008

JAKUN NENGOK KAP WAU CA YA NGA

Few days ago, I went to Pasar Gombak, utk teman my sis and my mom tempah baju..and sambil2 tuh my mom nak collect duit kueh raya dari ejen2nye...cewah..mak ak nih tukang ngedar je, yang bertungkus lumus bwat kuin yolah pak long aku...
And ape yg pasti my sis' kiddos sure follow punye. Yg twin itu.
Tgh org dok nempah baju, dema sebok kulu kilir ikut sekor anak kucing nih..Tuh abg ngan aksi otomen and adik kt bakang khusyuk nengok si anak kucing yg sgt2 kocik.
Nih si adik (awisy) dok nengah khsyuk tgk anak kucen itu. Nengok berani ar, biler anak kucen tuh dtg dekat jek, pandai dia nak cabut! Sama je takut kucing cam omaknyo! (ops, kakak, kamu tidak baca blog sy kan? hakhak)
Kegembiraan terpancar dapat bergambar dgn kucing. Dia yang suroh sy tangkap gambar die hokeh..secara paksaan gitu..hiks
Another shot si Awisy bangge bergambar ngan anak kucen. Yang abg tah kejap ke maknye, kejap ke kucing, kejap men lari2 pulak.
Dah lame2 ak tolong pantau bebudak nih, ak notice satu anak kucing ada dekat ngan ak. Ak pun plik ler..kan si Awisy ngah men ngan kucing tuh, yg follow ak nih kucen mane lak?
Lerrr....skalik kucen tuh pun ala2 twin ler!! Cocopek ak jerit panggil abang. Abang, kucen ader dua. Macam abang dengan awisy!

So datanglah itu budak kedek-kedek menengok kembar si kucing.Tuh kan..kucing ada dua...kocik2 pulak tuh! Puas ak shuh shuh kucing tuh smpai dia g kat kembor dia lagi satu! Tp yg bestnye Awisy tetap dlm kekaguman melihat anak kucen itu....
dan abang......masih taksub ngan aksi otomen! T.a.k.s.u.b. hoke!

***nota Asu kepada mak korang: Kak Oi, anak hang suker sgt ngan kucing! tak nak bela ker??? hiks jangan harap ler nokk..mau menjerit2 kak ak biler kucing dtg kat dier. Ingat time ak teman kak ak g umah bakal mak mentua dia dulu. Masa tuh dia lom kawen ag ngan bang ipor ak..
Dia pakai la baju kurung..ala2 ayu gitu nak jumpe mak mentua..tgh dok ayu sopan duk atas sofa, datang la sekor dua makhluk kecik2 tuh men garuk2 kain kakak ak! hah ko, meroyan la dier..wat malu jer! Nak terlompat juge ler die. Lantas abg iparku ngan machonye menghalau kucen2 itu..fuhhh lega! hiks... Kak, kak, ko takut kucing...nih agak2 si abang ngn Awisy nih takut juge ke????

25 comments:

Cyberwira said...

Kuit kucing tu.. dah di beri nama?

shafa said...

Jgn buat aksi otomen menghentam raksasa dah laaa yer..nanti tak jumpa nya kucing tue.

pemikir lapuk said...

aku ada 7 ekor kucing...nak? hahahaha

Nad Eusoff said...

CYBERWIRA- tak buleh beri nama..entah siapa punya

SHAFA- hiks...mau arwah kucing tu ye kak? hakhak

PEMIKIR LAPUK- tamau la..nanti dema iyak sape nak cuci..oh, tk rela nokk..
hiks

Julicious™ said...

Kiut miut cgt kucin tuh weyh!

Wawa_Nadwa said...

ku ske sgt kucin.
tapi x bleh bela la sbb elegik.
aaaasshhimmmmmm..!! gatai id0ng.
haha!

tgk si adik tenung je kucin tuh.
si abg cbuk dgn aksi otomen nyer.
hiks!

Pink Mama said...

comelnya si Abang dengan Adik tu....kucing tu kiutnya....

ita.itu said...

bdk2 mmg suka betul otomen kan

cokolat said...

nok.. dapat kat budakkecik.. dilambungnyer nok kuceng itu.. yak takot langsong!

buYut Gurl said...

comel kucing tu...
cm mano, dah omaknya takut kucing, msti salah sorang anak2 dia ikut gak perangai cm tu.....
akak suka banga sama kucing..
dik, nnt buat tag kt blog aka..
ingt ko xsuka buat2 tag ni..
buat tau, akak dh tambah nama ko kt situ..

Diana-k said...

comel nyer kuucciinggg tuuu rasee nak pijakk2 jerk pastuh baling2..boleyy???
hahaha..aku kejamm....

jot said...

kucing sangat hebat!
empunya hikmat
"serangan kutu2 berterbangan"

dan
aku jika terjumpa kucing....
pasti sangat terpegun!!

seperti mau salam kucing dengan kaki,kerana terlalu kiut!

Nad Eusoff said...

JULICIOUSS- but i missed ur babies, salu nyorok bawah peti ais..chumelah..

WAWA NADWA- ler..kealergikan upenye..hiks

PINK MAMA- tau tak ape..cam nak angkut bwk balik je kucing tuh..tp tak reti bela..adui..

ITA.ITU- ha'ah kan? cam best sgt je otomen tuh...budak2 tuh tak taw, Asu die nih lagi best drpd otomen dema tuh!

COKOLAT- aiseh, budakkecik nih tak romantik ar ngan kucing...lalala..
hiks

BUYUT GURL- oh sudah ditambah?? maceh yerp..

DIANA-K- aiseh, ape ke ganasnyer kakak ku ini..kucen! p larikkkk!

JOT- itu bkn terpegun namenye Jot! ituh terbenci namenye tuh..hiks..

suw said...

amek2..pe lagi bela la :P
nnti ble peluk wat tido :)

cendawanintim said...

posto kucen tuh sini buleh??

pemikir lapuk said...

kcg i pndai bsuh sndiri..hahahahaha

Nad Eusoff said...

SUW- takmo la peluk kucen..kang jadi kak diana...haaasshhuummmm! hiks

CENDAWANINTIM- buley, tp dorang taknak dok diam dlm kotak la sis..nih nak pos laju nih..

PEMIKIRLAPUK- basuh sindri?? hebat betul! pakai sabun ape? ke dia tayamum je? wahah

farah amoi said...

hi sis,
akak ada add u dlm my inviter reader list...
so, kalau dpt email dr blogger tu
accept yea...

and, kalau masuk blog akak,
hehehe...tlg add add urs kat FOLLOWER nye

Nad Eusoff said...

FARAH AMOI- okeh sis!

z@md0tc0m ^^ said...

teringin nak bela kucing tapi mama tak kasi..huhuhu..

dah nak beli kucing parsi tu..cute sangat..dah mama tak kasi bela virtual pet je la.. ^^

cik wanie said...

akk paling takut kucing,
kalau jumpa kat mana2 tentu akk akn larikkkk,
hehehehehehehehehe:)

cabuttttt

mummysya said...

Salam Ziarah...

Nice blog

cendawanintim said...

nad,

SILA JAWAB TAG!!!!

Cyberwira said...

kucing tu ada lgi? cyberwira kalau jumpa kucing jalanan akan bagi nama tempat dijumpai.. contoh kucing cyberwira namanya MYDIN seba jumpa kat mydin...ada yang nama LONGKANG pun ada sebab jumpa kat dalam longkang.

Cakap Kosong said...

aku dah tua2 nih, baru berani pegang kucin, tuh pun yang bulu 2panjang jer......kalau dulu nan ado!

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar