Jun 17, 2008

ORIENTASI II

Wah harini nyer orientasi was much berisi than yesterday. Of course sbb harini nih der taklimat faculty yg mengkhususkan sumer dak2 Medic. Lab di bawah satu bilik. The Dean of Health Sciences Faculty of my kolej is Dr. Mohdzir. He's quite a funny person. I thot that a Dean must be very serious and firm. But he's not. Dr. Mohdzir just gave a brief on Faculty's policies, job prospects, and bla bla(byk lagi mender tp aku tk hengat).

Then comes to the real lecturer who's been involved in Med Lab industry for 35 years. Ya i know he's old. But dia memang hebatlah i kata. He's Mr. Lim(bukan Lim Kok Wing ye Julie) Td dia brief camner kite nak detect cancer whether it's malignant or something else and bla bla..Then he talked about the 7 principles that we should learn during the whole 8-9 semesters. Ianya aderlah...Histology, Hematology, Pathology, Biochem and bla bla. Nnt aku blaja la. Pastu dia citer sket pasal Biopsy session di mana tissue seseorang diamik dan diproses kelentung kelentang dlm makmal. Heheh.

And sy dah mula biasakan diri ngan memembe baru. Meka derlah Aqeela, Nadia, Loges, Olivia. Yg lelain tuh sok2 kite tegur k. Harini jumpe Nonie jap je sbb dia der brief kt another faculty. So jap je la jupe dia. Miss u Nonie. She's very kind. Masa nak balik dia asked aku whether nak balik ngan dia ke tak. Pastu since dia lmbt sket utk uruskan hal Loan, aku balik ar shediwi.

Kan best kalo aku satu Fac ngan Nonie. Hihi...ley ngumpat2 agi. Pastu tadi daftar kelab. Lepastu balik. And esok class dah start. Yay, for the time being, aku sgt gumbira dpt belajar di sini.Lupe nak cer, sebelum briefing start tadi, der 3-4 seniors yg incharge kami sume. And one of them passed this book kat kitorang tuk usha2 contentnye. Nih contoh buku Cytology. Pasal cell lah. Nnti kena belajar inilah dey.Ok, will update soon if i got another leisure time. Mungkin akan bz kot. Heheh.

5 comments:

enchekchotz said...

biasalah, our perception musti ingt dean tu serious orgnyer.. my dean is very the funny & sempoi one!! wahh!! really miss his jokes lah!! *miss my varsity days~~~*

Julicious™ said...

oi..ape Lim2..
Haha..
Tau2 je aku nk bce..huh..

Nad Eusoff said...

bese ar julie, aku tawu kaw mmg nak bce punye..
tuh aku kecohkan *lim lim..haha

Julicious™ said...

kaw dh bce cite psal Lim kok Wing kat isuhangat?

Nad Eusoff said...

kk, aku g bace skunk syg..

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar