Jan 8, 2009

AZAM 2008 TERCARRY FORWARD

First of all, i wanna say Alhamdulillah sgt2 sbb dah tercapai impian. Wah..tercapai gitu..
Muntah? Belom agiks yek..
Act aku dah giler sgt kan mikio pasal dslr tuh?
Mikio pikio mikio pikio tp tak ada cure!
So mmg aku dah planned b4 dis yang abis jek exam mmg nak rembat la satu.
Aku bajet around 2k jek...

Then last paper smalam (7/1/09), pukui 4.30, merdeka dah aku.
Pasnih cuti sem 2 minggu.
So ptg abis exam tu jugak mak aku dah tunggu kat Maju Junction.
Then aku menapak je la alone g MJ.
Cari mak kat surau.
Mmg dah plan pun nak bli kat MJ.So dah pegang2 sony a200, dtg laks akak tu, mujuk aku bli a300 laks. Which is more better than a200 la kan. Adui la, regenye pun 'more mahel' ler kan..
Then pok pek pok pek pok pek, tnya mak, tnya akak si penjual, lastly amik gak a300.

System: A300X (dual lenses)
Rege: rm2499
System bag
Rege: rm 110

So gedebak gedebush rm 2609 lar sume..(ha ko, lebey bajet, ekekeke)DSLR box's on the left, system bag's on the rightSo today masuk ari kedua memakainya. Sgt puas hati okey! Giler syg kat 'laki baru' aku tuh. Superb imaging larh. Walaupun aku tak sepro mane, tp aku belajar pelan2 k.
Wah, tercapai juge impian 2008 aku. (walaupn carry forward kan...) Ekekeke

So dlm itu kotak ada ini:

Sony A300 body
2 lenses
USB cable
TV cable
Charger and adapter
Battery pack
Manual book
Accesories book
Ape2 book lagi yg meraban
Sony neck strap

So kalo nak tau ape2 lagi pasal A300, g website sony yer...
Situ sume ada.
Explanation yg superb juge.

Sgt bersyukur pada Allah.
Walaupun ada something yang dah mengecewakan aku seblum ni, tp ada hikmah di sebaliknya.
Now aku hepy ngn DSLR ni.

p/s: lupe nak inform. kodai wa'e beli dslr ni kek Maju Junction, namonyo Bintang Maju Commercial k. Dokek ngan Maxis Centre kek sinun.

18 comments:

chotz said...

nad.. aku jeles same kamu... hohoho!! aku nyer wislist for 2009 pon nk rembat satu dslr.. tp bagos gak ko dah beli, nti papehal bole la aku bersesi FAQ ngan ko.. rege tu agak reasonable la, n equipment dia pon da cukop for amature...

selamat bersenapang nad!!!

ayusolo said...

wahhh...bestnyerrrr dierrrr...jeles lah akak ko yg berkerja nie pun tak beli lagik dslr tau..huhuhu...

cendawanintim said...

pasnih sure hebat menembak!!

farah amoi said...

wahhh
student la ni memang loaded

ni kalah org dah keje ni

hehehhe...azam tahun lepas ke tahun baru le ni


syabas
semoga image selepas ini pun superb² belaka

Nad Eusoff said...

CHOTZ- tau takpe..
kira okeh la utk org baru bertatih cm sy nie..
ehehehe

AYUSOLO- takpe kak, nanti akak beli 10..ahahaha

CENDAWANINTIM- tak hebat mane, baru belajar..
ehehehe

FARAH AMOI- azam taun lepas kak, carry forward ke taun ni, sbb taun ni baru tercapai

z@md0tc0m ^^ said...

wahh..awak dh sambar DSLR yer ^^ bagus..bagus
kalo nak model part time sy boleh je jadi..haha


p/s: dok survey nk beli nikon D70s

Nad Eusoff said...

ZAMDOTCOM- aiseh sejak biler jadi model sambilan?? ehehehe.
btw, bli jgn tak bli

a.k.a P@i said...

ahaaa..
congrat..
mau leleh tgkk...

hohhooh

Nana said...

salam kenalan ... bestnye beli SLR. Sigh! I suka tengok all the pics tapi nak mengangkatnye ... isk! maleh betul! hehe !

cokolat said...

sakanlah ko pas ni dek menjadi awekrazzi pasni.... harus hasilnya sangat superb! tahniah sebab impian dah termakbul... :)
nanti jangan lupa amek gambor budakkecik banyak2 dan cantek2 tau...
bila tu ntah la....

wan_e_mail said...

Gempaqqqq !!!!

YOamikutdare said...

Nanti boleh la pinjam kan? heee... kenapa tak amik ajer Alpha A900? Lepas nie melatop la gambar cik adik kita nie? nanti masuk http://azrin138.wordpress.com. Member kita, dia pengemar sony dan telah memenangi sony alpha a700 (Blog terbaik)... dia dulu pakai a100 jer. Apa selamat datang ker dunia DSLR... abg punya kedai di Kota Bharu http://intanbridal.fotopages.com

Nad Eusoff said...

a.k.a. P@i- aiseh, jgn sampai leleh noks

NANA- memang agak gabak utk mebawanya ke sana kemari
tp sgt sonok hoke

COKOLAT- sy bukan tanak amik pic budakkecik, kang maknye nyeboks lak..ekekeke

Wan_e_Mail- ekeke gempaq la sgt..uhu..

YOAMIKUTDARE- thnks bro..sgt2 appreciate ur comment
new infos
ehehe
A900 tuh tak tercapai dek akal lagi buat masa nih..ekekeke

razifembi said...

woo dapat 2 lense ....

amacam sony a300...ada rebiu??

razifembi said...

hahaha...come on Nad...got rebiuu yet..

btw ... itu tikus ada cumill ka ...

manis pun tak dak ...

kalau ratatouille or mickey mouse yelah jugak...

Nad, thanks for ypur comment..

punkstereo said...

Congrats! .. Dun forget to register http://www.alphanatics.com =)

Nad Eusoff said...

punkstereo- thnks bro

nadra asjoedjir said...

i got the same camera like you. memang la sony A300 okay :)
anyway, nice to meet u :))

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar