Aug 29, 2008

RAKAMAN HARI RAYA

24 ngan 25 ogos lepas aku ngan fwen jadi extra utk rakaman hari raya dgn shawal af5, hanz dan kumpulan boboy. Berbaju kurung bagai la ak ngan fwen..Padahal mownink tu got final exam..tp on evening kitorang p gak location..nasib baik Wukong jd transporter kami.. walopun duduk himpit2 lam keta sampai bontot jadi petak...Mmg best la..org tak raya lagi kami dah raya dulu...haha


location nye dekat umah Makcik Rodiah di Kg. Hulu Langat. Rumahnya memang tradisional. Cantik.

Ak pun tak pasti apa tajuk citer nih..tp ada video klip raya, ada sesi masak rendang..haha..nnt abg aku(wukong) inform ni utk rncangan apa...haha..sengal kan ak..
First day shoot pasal kat meja yg ada kuih muih..just the extras yg menjadi tetamu kepada Hanz yg ditemubual oleh Shawal AF 5. Memang byk la mengarut time tu. Yg shawal asyek la tersasul masul, yg Hanz tak abes2 melatah. Adoi...but very funny and exciting la..

Pastu ada scene kumpulan Boboy nyanyi lagu raya( yg ni aku tgk kat monitor director je..lepak2 sbb ni tk melibatkan scene extras yg poyo moyo nih)
Pastu...pastu kan....pastu hari ujan...
byk scene terpaksa postpone besok..

2nd daynye hari panas la pulak. berpeluh-peluh dibueknye..
scene me with frens jalan2 kat luar rumah smbil buwak2 nak pergi beraya.
pastu scene datang beraya dan bersalam-salaman depan umah.
manyak klaka la time2 nih. yg Hanz nih asyik buat lawak je. Hanz ni artis baru..tp best sedap giler siot sore dia...

petang sket mini scene bakar lemang..ak tak ingat ak masuk ke tak...tp abg ak ada la..
sbb lemang tu just bacground utk scene masak rendang with Shawal af5 ngan Hanz. Haha...rendang ke? (jgn marah ye sis Hanz) hehe...lawak gile...alih2 jadi rendang ayam masak mentah vegetarian..wakakak..

Walaupun simple..tp agak mencabar la bg extra yg baru2 ni...aku ngn kgkawan dpt pengalaman baru...hehe..dan kepenatan baru...balik2 je kitorang tros Bummmm!!! kat katil. bapak letey dow...before balik on last day shooting aku salam cium tgn Hanz macam menantu salam mak mentua sbb mintak maap, aku ngn kengkawan manyak buli die time shooting..haha( byk giler kitorang menyakat dia). Tp sis Hanz mmg lawak giler...adoi...org labuan mmg macam ni ke?

thnks to Wukong for the xtras offer and thnks to all sporting production crews...kak rosni, kak ape ntah, abg camera, abg Hasnol director and bla bla..u guys rowks..tak puasa lagi tapi dah raya...hehe..
nyway happy ramadan to all of u the cool readers...(reader"s" ke? ape2la..buhbye)

6 comments:

gambling online said...

Such a nice blog. I hope you will create another post like this.

game gambling online lottery said...

Nice blog. Thats all.

shafa said...

Awalnya dia raya..Pic hanz tue xda ker?

Nad Eusoff said...

Shafa- hoho...
tak sempat nak snap gamba la sis...

kak red said...

u got readers

dont worry

tu dia...raya ngan artis lagi

mana gambo ngan artis?

Nad Eusoff said...

adoh tak sgkanya hatiku kk red menyinggah di cni..hahaks..

sis, tak snap pic ngn dema la..
dema bz..tp burak2 lepak2 tu ada.
tp tk tingat plak nak snap time tuh.
sbb kami yg extra ni balik awal, scene dah abes..
depa ada kerja lagi..
huhu

:(

THANKS FOR BROWSING

Lemme know if you want your blog to be linked on the sidebar